Sastojci i priprema:
Jos jedan od fantasticnih kolaca iz knjige ,,MOJI NAJBOLJI KOLACI,, ..Jako dugo nisam pravila ovaj kolac i u potrazi
sta napraviti sa visnjama opet sam na njega naletela. Pojeo se brzinom svetlosti, jedva sam uspela ovo zadnje parce i to od okrajka da uslikam.
Testo:
Nadev:
Preliv:
Priprema:
Posebno izraditi žumanca sa šećerom i jogurtom.
Postepeno umešati ostale sastojke i na kraju dodati čvrsto umucen sneg od belanaca.
Smesu podeliti u dva dela u jedan staviti kakao.
Postepeno umešati ostale sastojke i na kraju dodati čvrsto umucen sneg od belanaca.
Smesu podeliti u dva dela u jedan staviti kakao.
Zutu smese uliti u namašćenu i brasnom posutu tepsiju i zapeci u rerni oko 2 min.
Izvaditi tepsiju iz rerne, rasporediti očišćene višnje pa zaliti tamno testo. Poravnati varjacom ravnomerno i nastaviti peći do kraja
Nadev:
Posebno mikserom izlupati slatku pavlaku, a
posebno dobro pomesati sir sa obe vrste secera tako da nema grudvica.
U sir lagano umesati ulupanu slatku pavlaku.Namazati po ohladjenoj kori i preliti prelivom..
U sir lagano umesati ulupanu slatku pavlaku.Namazati po ohladjenoj kori i preliti prelivom..
Preliv: Preliv za torte napraviti prema uputstvu na poledjini vrecice,s tim da se zakuva u sok od visanja.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar